Black Friday után Cyber Monday vár! Micsoda napra ébredhettem! - Ez a gondolat járt a fejemben ma reggel munkába menet. Van még esély...

Tudom felelőtlen magatartást tanúsítottam azzal, hogy a dugóban araszolva elkezdtem az e-mailjeimet böngészni. Bevallom nem szokásom, de miután a fővárosba érkező delegáció miatt teljesen megbénult a forgalom, a reggeli rituálét előrébb hoztam, és belepillantottam a telefonomba. A levelesládám tele volt akciókkal, sosem látott kedvezményekkel, készletkisöprés és kincsvadászat ajánlatokkal. Kezdtem aggódni, hogy mekkora deal-ről maradtam le a hétvégén, nem vásároltam senkinek semmit. Én, aki egyébként mindig is szerettem shoppingolni, mert hát egy új ruha mindig kell, és most kell megvenni. Szerencsére vannak felkészült kereskedők, akik sosem fogynak ki az ajánlatokból, még adnak további esélyt, hogy vegyél valamit: itt a Cyber Monday. Minden eszközt meg kell találni, hogy fenntartható legyen a vásárlási láz, le ne maradj. Nem éreztem késztetést továbbra sem.

Talán sikerült kigyógyulnom, nem hagyom magam tovább fertőzni, az endorfinszint növelésére más alternatívákat keresek. Nálam győzött a Silent Sunday. Legalábbis ez jutott eszembe a nyugis vasárnapról. Tovább lapoztam a telefonomban, és örömmel idéztem fel a tegnapi boldog pillanatokat: a lustálkodást, a reggeli kávét, a párom ölelését, a meglepi sütit, a csodás késő őszi napsütést, sétát a természetben, a főzőcskézést, az illatos bort, a baráti látogatást. Úgy érzem rengeteg mindent kaptam, és nem maradtam le semmiről. 

Persze, tudom vannak kihagyhatatlan akciók. Mindig van valami, amire vágyunk, amit be kell szereznünk. Közben a nagy hajtásban könnyen elfelejtjük megélni a pillanatot, pedig észrevehetnénk milyen értékek vesznek körül, amíg van rá lehetőség. 

Édesanyám mindig megkérdezi mit szeretnék karácsonyra, mivel ő már nem tudja mi a mai divat, mire van szükségem. 

„Én valójában egy dologra vágyom: nyugalomra. Ne kelljen hajtani, pörögni, agyalni, stresszelni, ne kelljen rohanni sehová! Csak legyünk együtt! Na jó, esetleg süthetnél csoki tortát, meg diós beiglit! Más nem tud olyat. "

Illetve még egy valamit szeretnék - hogy idézzem legjobb barátnőm, névleges Húgomat- "Egy ölelést kérhetnék? "

Nekem ez lenne igazán ajándék.